Avto-Moto društvo Kočevje - Pri unionu 5, 1330 Kočevje

AVTO-MOTO DRUŠTVO KOČEVJE

info@amd-kocevje.si

logotip amd kočevje

DRUŽINSKA URA AMZS 2015

DRUŽINSKA URA AMZS

Je bila to leto na mestni ploščadi z namenom, da se predstavimo večjemu številu tudi naključnim obiskovalcem. Od organiziranih so se prireditve udeležili predvsem vrtci, šole in kolesarji.

Vrtci: 66 + 10, skupaj 76

OŠ Zbora odposlancev, skupaj 30

Učenci šole s posebnimi potrebami: 46 + 15, skupaj 61

Kolesarji: 16 + 12, skupaj 28

Ostali udeleženci  so bili naključni mimoidoči in ni moč ugotoviti točnega števila . V vsem času, to je od 11,00 do 16,00 ure so bile vse naprave po naši oceni 80 do 90 % zasedene .

Izvajalci so bili iz AMZS in iz AMD Kočevje, skupaj 11.

Kljub kar velikemu zanimanju za družinsko uro, je vseeno opaziti, da je bilo prisotnih manj novinarjev (dali smo samo en intervju), med obiskovalci pa ni bilo videti novih obrazov. V bodoče bo treba poiskati še kaj novega, da bomo privabili še več ljudi in s tem vplivali na prometno varnostno kulturo, kot tudi morda pridobimo še več novih članov.

Otroci iz vrtcev so po ploščadi s kredo zarisali cesto z enim križiščem in dvema prehodoma za pešce in postavili prometne znake. Z vožnjo z električnimi avtomobilčki so spoznavali talno in vertikalno prometno signalizacijo. (prehod za pešce, križišče, stop znak).

Obračalnik, kot tudi simulator motorjev, sta bila ves čas zasedena. Zanimanje je bilo tudi za očala, ki simulirajo vinjenost.

 

KOLESARSKI DAN

V dogovoru s Kolesarskim društvom Melamin, smo organizirali kolesarski dan. Start je bil na mestni ploščadi ob 16,00 uri ob zaključku družinske ure. Skupina kolesarjev se je odpeljala do roške Žage in nazaj. To je zahtevnejša relacija in se jo je udeležilo 13 kolesarjev iz kolesarskega društva KM in Melamin.

Druga skupina, 16 udeležencev, v kateri so bili tudi otroci pa je šla na pot

»s kolesom po žuborečih studencih« Spremljala sta jih policista na kolesih. Imeli so tudi postanek pri studencu v Črnem potoku, kjer smo jim zagotovili pijačo in prigrizek. Dolžina poti je 26 km. Obe skupini kolesarjev sta imeli cilj v Gaju, kjer je bilo družabno srečanje in kmalu potem še predavanje o javni razsvetljavi.

.

PREDAVANJE VPLIV JAVNE RAZSVETLJAVE NA VARNOST V CESTNEM PROMETU

Predavanje je bilo v večnamenski dvorani Rekreacije Gaj s pričetkom ob 18,30 uri. Predavanja se je udeležilo 25 poslušalcev. Lahko smo zadovoljni saj je bila večina takih, ki lahko marsikaj storijo za izboljšanje stanja na tem področju. To so bili predstavniki občine Kočevje, vzdrževalci, kot tudi izvajalci  javne razsvetljave iz Elektrosignala  Celje, policisti, električarji, člani našega društva in tudi član Slovenskega društva za razsvetljavo iz Maribora.

Predaval je dr. Matej B. Kobav u.d.i.e. iz Slovenskega društva za razsvetljavo oz. iz Univerze v Ljubljani, fakulteta za elektroniko, laboratorij za razsvetljavo in fotometrijo.

P O R O Č I L O druž. ura 2015

Delite objavo:

Povezane objave